|
|
China Hubei Wufeng EN SHI YUN WU (CLOUD MIST) Superior Green Tea |
|
Kód zboží:
| 384 |
|
|
|
|
China Hubei Wufeng EN SHI YUN WU (CLOUD MIST) Superior Green Tea
Špičková třída čínského zeleného čaje "mraku a mlhy" z oblasti En Ši proslulé jinak výrobou čaje Yu Lu (Jade Dew - Gyokuro).
Středně dlouhý celistvý, pevněji do jehliček svinutý, tmavě zelený list výběrové kvality (tips s jedním lístkem), ovocně nasládlé vůně.
Nálev svěží, plné a hladké, dobře vyvážené, bohaté, květově kořeněné, mírně tipsové, příjemně lehce hořkosladké chuti.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 7 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 80°C, louhovat 120 - 150 sekund, možno znovu přelít. |
| |
Kód: 302 | |
Výtečná vyšší střední třída proslaveného zeleného čaje. Nálev výtečné, vyvážené, svěží, trávově nasládlé, zelinkavé chuti s lehkou ořechovým dozvukem. | Kód: 317 | |
Vynikající zelený čaj, nejvyšší produkovaná třída tzv. "perlového" čaje Gunpowder. Nálev velmi svěží, harmonické, zelinkavě bylinné, sladké chuti s lehoulince kořeněnými tóny. | Kód: 318 | |
Výtečná třída zeleného čaje z jarní sklizně, z oblasti Wu Yuan. Vysoce kvalitní list. Nálev sladce zelinkavé, lehce kořeněné chuti. | Kód: 319 | |
Vynikající zástupce zelených čajů "mraku a mlhy" ze slavné hory Lu-šan v provincii Jiangxi. Kvalitní list sladké bylinné vůně, nálev lahodné, květově zelinkavé, sladké chuti. |
Kód: 351 | |
Vrcholová třída slavného čaje, uvedeného na seznamu "50 Slavných Čajů Číny", pojmenovaného podle do spirálek zpracovaných listů připomínající tvar šnečí ulity. | Kód: 374 | |
Výborný zelený čínský čaj "mraku a mlhy" z jarní sklizně, pěstovaný v oblasti Lishui. Nálev poměrně plné, vyvážené, trávově zelinkavé, příjemně lehce svíravé chuti s nasládle bylinným dozvukem. |
Kód: 375 | |
Velmi dobrý zelený čínský čaj "mraku a mlhy" z jarní sklizně pěstovaný v oblasti Shimen. Nálev výtečné, mírně usedlejší, dobře vyvážené, trávově zelinkavé, sladké chuti s lehce kořeněnými tóny. | Kód: 376 | |
Výborná třída čínského zeleného čaje "mraku a mlhy" (Yun Wu) z brzké jarní sklizně. Nálev plné a hladké, dobře vyvážené, bohaté, květově kořeněné, mírně tipsové, příjemně natrpklé chuti s lehkými ovocnými tóny. |
|