V úrodných nížinných oblastech po obou březích řeky Brahmaputry se v oblasti Ásám nacházejí jedny z nejznámějších čajových plantáží světa. Tropické klima zde svědčí pěstování velkolisté ásámské variety čajovníku.
Černý čaj ASSAM BENGAL TIGER se vyznačuje sladce kořeněnou až vyzrále ovocnou vůní, sladově-robustní až trpce-sladkou chutí s vanilkovými, citrusovými i malinovými podtóny. Nizozemské a britské prostředí 19.století ho pak přiodělo smetanou, mlékem a cukrem.
Tip na přípravu: Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost a vlhkost z konvice a poté zalijte vroucí vodou (95-100°C). Po 3-5 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do
připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít
část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.