Snad nejznámější zelený aromatisovaný čaj je čaj jasmínový, jehož rozšíření je v Číně zaznamenáno již za Jižních Sungů (13.stol). Stejně jako nejslavnější jasmínové čaje pochází i JASMIN MANDARIN z provincie Fujian. Vysoce kvalitní list s mnoha tipsy ovoněný jasmínovými kvítky.
Nálev vynikající, harmonické, příjemně květově zelené, charakteristicky jasmínově sladké chuti (jasmín působí dle tradičních bádání zklidňujícím a uvolňujícím účinkem).
Tip na přípravu:
Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost
a vlhkost z konvice a zalijte vodou o teplotě 80-90°C. Po 1-2 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené
konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.