Chrám na hoře Jiu Hua Shan (Ťiou Chua Šan), jednom ze čtyř posvátných vrchů čínského budhismu, je nejslavnějším poutním místem provincie Anhui (An-chuej). V okolních mlžných horách se dobře daří čajovým keřům, zpracovávaným na čaj KEEMUN MOUNTAIN TEMPLE.
Podmanivé exoticky květinové tóny, připomínající orchideje, podkreslují čokoládovo kořeněný chuťový základ tohoto lehčího černého čaje bez svíravosti, ceněného také pro jeho vyrovnaný účinek.
Tip na přípravu:
Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost a vlhkost z konvice a poté zalijte vroucí vodou (95-100°C). Po 3-5 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.