Budhističtí mniši v klášteře Gu Shan (Ku Shan, Bubnová hora) v čínské provincii Fujian (Fuťien) prosluli výrobou tohoto čaje, který nazvali Bílý oblak z Bubnových hor.
Mírně povzbudivý bílý čaj PAI MU TAN proslul svou jemně květovou až pivoňkovou vůní a nasládle bylinnou chutí s podtóny zralého ovoce. Podle čínské medicíny je bílý čaj nejprospěšnější pro lidský organismus. Technologicky se vyrábí zavadnutím sklizeného listu a poměrně rychlým zasušením, nejčastěji na přímém slunci. Takto vyrobený čaj si ponechává atraktvní rustikální vzhled s větším podílem bíle ochmýřených pupenů, podle nichž nese své pojmenování.
Tipy na přípravu: Do vyhřáté konvice o objemu 0,5 litru (či do ?ltru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte, za mírného protřepání, lístky krátce nabrat horkost a vlhkost z konvice a poté zalijte vodou o teplotě 80-90°C. Po 2-3 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo ?ltr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte ?ltr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete během luhování odlít část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.