Na březích řek provincie Yunnan (Jün Nan, Jižně od oblak) rostou prastaré čajové stromy, potomci možná nejstarobylejší formy Čajovníku čínského.
Z jejich robustních listů se vyrábí jedinečnou technologií dvojí fermentace čaj PU ERH BLACK DRAGON, charakteristický nasládle-zemitou vůní a plnou, nepatrně svíravou chutí s podtóny vyzrálých plodů peckovin. Tento výjimečný čaj je široce oblíben pro své blahodárné účinky pří trávení.
Tip na přípravu:
Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost a vlhkost z konvice a poté zalijte vroucí vodou (95-100°C). Po 5-7 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.