Horská (prům.n.m.1500m) provincie Yunnan (Jün Nan, Jižně od oblak) je podle místních obyvatel národnosti Taj kolébkou čaje, odkud se semena
čajovníku rozšířila do okolního světa. Tradice místní výroby čaje je stará nejméně 1700 let.
YUNNAN GOLDEN MONKEY je znám svým medově ovocným aroma v doprovodu sladové, jemně čokoládové chuti s přiměřenou svíravostí a velmi povzbudivým účinkem. List obsahuje množství zlatavých ochmýřených pupenů (tzv.tipsů), jak naznačuje samotný název čaje.
Tip na přípravu:
Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost a vlhkost z konvice a poté zalijte vroucí vodou (95-100°C). Po 3-5 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít
část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.