Výhledem na horu Kanchenjunga (Kančendženga) se pyšní čajové zahrady okresu Darjeeling. Jedinečné přírodní prostředí podhůří Himálaje dává vznik čajovým skvostům, počítaným k nejlepším na světě. Vynikající DARJEELING FTGFOP1 BALASUN z jarní sklizně (first flush) je prvotřídní kvality.
Dlouhý, volněji zkroucený celistvý list, směs světle a tmavě zelených listů s podílem tipsů. Nálev vynikající, poměrně plné, svěží, nasládle kořeněné
chuti s lehce ovocnými tóny, příjemným dozvukem.
Tip na přípravu: Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost a vlhkost z konvice a poté zalijte vroucí vodou (95-100°C). Po 2-3 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít
část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.