|
|
Japan Matcha AMA Standard Grade 40g (CZ-BIO-004) |
CZ-BIO-004 |
|
Kód zboží:
| 459 |
|
|
|
|
Japan Matcha AMA Standard Grade 40g (CZ-BIO-004)
Základní, velmi dobrá, třída práškového čaje Matcha, jako pudr jemný prášek mírně hrubšího mletí, vzniklý rozemletím kvalitních tříd listového čaje Tencha z pozdních sklizní, produkovaného stejně jako čaj Gyokuro ze stíněných plantáží, používaný zejména pro kuchyňské využití - ochucování nápojů, pokrmů, je možné jej použít též pro přípravu čaje usucha (tj. tzv. řídkého čaje) při čajovém obřadu.
Nálev velmi specifického vzhledu a silně trávové, nasládlé, příjemně svíravé až natrpklé chuti s velmi výrazným aroma moře a lesa. Baleno v originální plechové dóze.
Tip na přípravu: tento čaj je obvykle připravován ve velké misce (chawan). Dávkování je zhruba 3 lžičky chashaku na 1 - 1,5 dcl cca 80 °C teplé vody, přičemž postup přípravy (popisuji jen přípravu a tento postup nemá nic společného s čajovým obřadem) je zhruba následující: na dno pečlivě vytřené misky vsypat 3 lžičky chashaku čaje Matcha (cca 1 vrchovatou čajovou lžičku), která by měla být bez hrudek (nejlepší je rozetřít ji přes jemné sítko), zalít výše uvedeným množstvím cca 80 °C teplé vody a pečlivě rozšlehat pomocí bambusové metličky chasen. Na povrchu nápoje by měla být hustá pěna a po dopití by na dně neměl zbýt žádný čajový prášek.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g. |
| |
Kód: 329 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. | Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, lehce olejnatá, plná a komplexní chuť s nasládle bylinnými a trávovými tóny, svěží zelinkavé dochuti. | Kód: 435 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality. Nálev plné a komplexní, výrazně trávově vegetální, velmi svěží chuti s nasládlou stopou po jehličí a svěže trávovými tóny. | Kód: 436 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Yabukita. Nálev plné a vyvážené, hladké, výrazně zelinkavé, trávové chuti s nasládle bylinnými tóny, aroma moře a lesa, dlouhým dozvukem. |
Kód: 444 | |
Jedinečná třída tradičního japonského zeleného čaje z ceněné lokality Wazuka v proslulé oblasti Uji. Nálev lahodné, lehce květově nasládlé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti s pro japonské zelené čaje charakteristickým aroma moře a lesa. | Kód: 445 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima. Vůbec první jarní slkizeň, která se na trh dostává s předstihem díky jižní poloze ostrova. |
Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima z exkluzivní první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. | Kód: 457 | |
Excelentní třída práškového čaje Matcha, používaného pro přípravu čaje koicha a usucha (tj. tzv. hustého a řídkého čaje) při čajovém obřadu. Vyráběná pečlivým rozemletím nejlepších tříd listového čaje Tencha výhradně z jarní sklizně. |
Kód: 458 | |
Výběrová třída práškového čaje Matcha, jako pudr jemný prášek vzniklý rozemletím nejlepších tříd listového čaje Tencha. Vhodná pro přípravu čaje usucha (tj. tzv. řídkého čaje) při čajovém obřadu. | Kód: 963 | |
Tradiční bambusová lžička - Chashaku, určená k nabírání práškového čaje Matcha. |
Kód: 966 | |
Bambusová metlička k vyšlehání čaje Maccha. | Kód: 440 | |
Vysoce kvalitní japonský čaj se zvýšeným obsahem gama-aminomáselné kyseliny. Nálev výtečné, poměrně plné, navinule nasládlé, jen napatrně svíravé chuti. |
Kód: 895 F01522 | |
Tradiční japonský keramický šál na přípravu čaje Matcha. | Kód: 895 F01523 | |
Tradiční japonský keramický šál na přípravu čaje Matcha. |
Kód: 895 F01526 | |
Tradiční japonský keramický šál na přípravu čaje Matcha. | |
|