Ve stínu majestátní sopky Fuji (Fudži), symbolu Japonska, se rozléhají čajové zahrady, z nichž pochází nejznámější japonský zelený čaj Sencha. Tyto čaje získávají svůj charakteristický trávově zelený charakter díky japonské technologii propařování mladých lístků, která zvýrazní jak chuť, tak i barvu čaje.
SENCHA FUJI se vyznačuje rovnováhou vůně, chutě umami a přiměřené svíravosti. Velice povzbuzující zelený čaj, oblíbený pro své trávově bylinné aroma a lahodnou, nasládle květinovou chuť.
Tip na přípravu:
Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost
a vlhkost z konvice a poté zalijte vodou o teplotě 70-80°C. Po cca 2 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete během luhování odlít část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.