Monzunové podnebí předhůří Himálaje umožňuje pěstování čaje i ve vysokých nadmořských výškách. Zdejší čaje jsou celosvětově ceněné pro svou kvalitu a jedinečnou chuť.
NEPAL MAKALU je čaj prvotřídní kvality, má krásný, volněji zkroucený, světle i tmavě zelený celistvý list s podílem tipsů.
Nálev vynikající, poměrně plné, svěží, nasládle kořeněné chuti s lehce ovocnými tóny, příjemným dozvukem.
Tip na přípravu: Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost a vlhkost z konvice a poté zalijte vroucí vodou (95-100°C). Po 2-3 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít
část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.