Centrálnímu pohoří ostrova Srí Lanká dominuje hora Ratnagiri (Vrch klenotů), též zvaná Sri Páda (Svatá stopa) či Adamova hora. Geografický kontrast pobřežních nížin s centrálním horským masivem, charakterizovaný střídavým působením monzunových dešťů, dává možnost prakticky celoroční sklizně kvalitního a povzbuzujícího čaje.
Načervenalý, drátovitý list a ovocně medová vůně čaje CEYLON RATNAGIRI, se dobře snoubí s jeho osvěžující, natrpkle sladkou a hutnou chutí.
Tip na přípravu:
Do vyhřáté konvice o objemu 0.5 litru (či do filtru) nasypte 6-8 gramů čaje, nechte (za mírného protřepání) lístky krátce nabrat horkost
a vlhkost z konvice a poté zalijte vroucí vodou (95-100°C). Po 3-5 minutách luhování přelijte nálev přes čajové sítko nebo filtr do připravené konvice o stejném objemu, popřípadě vyjměte filtr s čajem. Pro rovnoměrnější přípravu nálevu můžete v průběhu luhování odlít
část do připraveného šálku a nalít zpět z vrchu do konvice.