|
|
Japan Kagoshima Hioki GYOKURO (Asanoka) (CZ-BIO-004) |
CZ-BIO-004 |
|
Kód zboží:
| 433 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima Hioki GYOKURO (Asanoka) (CZ-BIO-004)
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality sklízená ze stíněných plantáží v oblasti Hioki z kultivaru Asanoka, zpracovávaná s maximální pečlivostí.
Prvotřídní, lesklý, tmavě zelený, drobnější list svinutý do tenkých jehliček, výrazně nasládlé vůně. Struktura se díky stínění plantáží dosti liší od ostatních japonských zelených čajů. Poměrně vytříděný list s menší příměsí zlomků čajových lístků, která je u této třídy čaje považována za žádoucí, je způsobena odstraňováním řapíků a žeber z lístků při jejich zpracování a také silnějším propařováním.
Nálev vynikajcí, svěží, příjemně olejnaté, plné a komplexní chuti se zelinkavými vegetálními a trávovými tóny a aroma moře a lesa.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 10 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 50 - 70°C, louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu zalít.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g. |
| |
Kód: 328 | |
Výtečná třída čaje Gyokuro, lahodné, plné, bohaté, svěže trávové chuti. | Kód: 329 | |
Dostupnost: Čaj není skladem, termín dodání nepotvrzen Vynikající třída japonského listového zeleného čaje sklízená ze stíněných plantáží, zpracovávaná s maximální péčí a pečlivostí. | Kód: 431 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje vysoké kvality. Prvotřídní, do tenkých lesklých jehliček svinutý tmavě zelený list, sytě sladké vůně. Nálev vynikající, plné, lahodné, mírně olejnaté chuti s lehkými květovými a trávovými tóny. | Kód: 432 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality. Nálev s tyrkysovým nádechem, lahodná, lehce olejnatá, plná a komplexní chuť s nasládle bylinnými a trávovými tóny, svěží zelinkavé dochuti. |
Kód: 435 | |
Vynikající třída japonského listového zeleného čaje výběrové kvality. Nálev plné a komplexní, výrazně trávově vegetální, velmi svěží chuti s nasládlou stopou po jehličí a svěže trávovými tóny. | Kód: 436 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje. První jarní sklizeň (Shincha), z kukltivaru Yabukita. Nálev plné a vyvážené, hladké, výrazně zelinkavé, trávové chuti s nasládle bylinnými tóny, aroma moře a lesa, dlouhým dozvukem. |
Kód: 444 | |
Jedinečná třída tradičního japonského zeleného čaje z ceněné lokality Wazuka v proslulé oblasti Uji. Nálev lahodné, lehce květově nasládlé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti s pro japonské zelené čaje charakteristickým aroma moře a lesa. | Kód: 445 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima. Vůbec první jarní slkizeň, která se na trh dostává s předstihem díky jižní poloze ostrova. |
Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). | Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima z exkluzivní první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. |
Kód: 457 | |
Excelentní třída práškového čaje Matcha, používaného pro přípravu čaje koicha a usucha (tj. tzv. hustého a řídkého čaje) při čajovém obřadu. Vyráběná pečlivým rozemletím nejlepších tříd listového čaje Tencha výhradně z jarní sklizně. | Kód: 460 | |
Výtečnáí třída japonského zeleného, částečně stíněného, čaje z oblasti pohoří Kirishima. Nálev výtečné, plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé chuti s lehce oříškovým dozvukem. |
Kód: 466 | |
Japonský zelený čaj vynikající kvality z oblasti Sagara z kultivaru Saeakari. Nálev vynikající, květově nasládlé, lehce zelinkavé charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). | Kód: 434 | |
Vynikající zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj"). Nálev výtečné, plné a vyvážené chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny. |
|