|
|
Japan Kagoshima Kimotsuki SHINCHA KABUSE (Saeakari)(CZ-BIO-004) |
CZ-BIO-004 |
|
Kód zboží:
| 434 |
|
|
|
|
Japan Kagoshima Kimotsuki SHINCHA KABUSE (Saeakari)(CZ-BIO-004)
Vynikající zástupce japonského listového zeleného čaje Kabusecha (v překladu doslova - "zakrytý čaj") z oblasti města Kimotsuki, z kultivaru Saeakari. Jehož čajovníky se před sklizní na několik dní (cca 1-2týdny) zastiňují, kombinujíce tak vlastnosti Senchy a stíněného Gyokura.
Tmavě zelený, delší, do jehliček svinutý, celistvý list špičkové kvality, velmi dobře vytříděný jen s menším podílem zlomků, příjemně nasládlé vůně po jehličí.
Nálev vynikající, plné a vyvážené, hladké, příjemně lehce olejnaté chuti s nasládle květovými a svěže trávovými tóny a zelinkavým dozvukem.
Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 75°C, louhovat cca 120 sekund, možno znovu zalít.
POZNÁMKA: Hmotnost vzorku zdarma je 5g. |
| |
Kód: 433 | |
Dostupnost: Není skladem, předpokládané naskladnění v 2. půli října 2024 Vynikající třída japonského listového zeleného čaje ze stíněných plantáží. Nálev výtečné, lahodné, plné, trávově zelinkavé chuti. | Kód: 437 | |
Špičková třída zástupce japonského listového zeleného čaje z kultivaru Meiryoku. První jarní sklizeň (Shincha). Nálev vynikající, velice lahodné, příjemně lehce olejnaté, sladké, trávově svěží chuti bez svíravosti. | Kód: 445 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima. Vůbec první jarní slkizeň, která se na trh dostává s předstihem díky jižní poloze ostrova. | Kód: 447 | |
Japonský zelený čaj mimořádné kvality z oblasti Gokase z kultivaru Fushun. Nálev vynikající, svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). |
Kód: 448 | |
Vysoce kval třída japonského zeleného čaje, který je tradičně zpracováván čínskou metodou. Nálev svěže zelinkavé, bylinně nasládlé, charakteristické chuti (lehce připomínající para ořechy). | Kód: 449 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti pohoří Kirishima, z kultivaru Yabukita. Tradičně zpracováván čínskou metodou - sušení horkým vzduchem. |
Kód: 451 | |
Špičková třída japonského listového zeleného čaje z ostrova Tanegashima z exkluzivní první jarní sklizně. Nálev plné a hladké, výrazně zelinkavé chuti s nasládle trávovými tóny, dlouhým vegetálním dozvukem. | Kód: 463 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Ei v prefektuře Kagoshima. Nálev vyvážené, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. |
Kód: 438 | |
Výtečná třída tradičního, silněji propařovaného japonského zeleného čaje. Nálev velmi lahodné, plné a hladké, vyvážené, lehce příjemně olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | Kód: 461 | |
Vynikající třída japonského zeleného čaje z oblasti Hioki v prefektuře Kagoshima. Nálev plné a hladké, vyvážené, svěže trávově zelinkavé chuti s jemně kořennými tóny v dozvuku. |
Kód: 464 | |
Výtečná třída japonského zeleného čaje z oblasti Numazu. Nálev výtečné, plné, lehce olejnaté, svěže trávově zelinkavé, harmonické chuti. | |
|